arrow close menu

Over ons

Dit jaar wordt de verkiezing voor de zestiende keer gehouden. De Website van het Jaar Verkiezing is dé jaarlijkse publieksstemming waar de beste en de populairste sites worden gekozen. Binnen 24 categorieën kiest het Nederlandse publiek de favoriete sites op inhoud, navigatie, design en aanbevelingsintentie. Per categorie zijn er twee prijzen te winnen:

  1. De beste website: de site met de hoogste gemiddelde score voor inhoud, navigatie, design en aanbevelingsintentie
  2. De populairste website: de site met het hoogste aantal stemmenDe overall winnaar is de website met de beste relatieve beoordeling en mag zich Dé Website van het Jaar 2016 noemen. Van 26 september tot en met 4 november kan het publiek op de websites stemmen. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de feestelijke Website van het Jaar Award nightop donderdag 1 december.

Quotes van bezoekers Website van het Jaar 2015

"Verrassende en educatieve avond en ontmoetingen met bijzondere mensen"

"Leuke avond met lekker eten. Volop gezelligheid"

"Een zeer geslaagde avond met inspirerende online ondernemers en managers"

"Een avond die we niet snel zullen vergeten"

"Goed georganiseerde avond met lekker eten en soepele overgang tussen uitreikingen"

"Een mooie gelegenheid om eens bij te praten met gelijkgestemden"


De Website van het Jaar verkiezing is een initiatief van MetrixLab in samenwerking met Emerce. Met jaarlijks circa één miljoen stemmen behoort de Website van het Jaar verkiezing tot de grootste publieksverkiezingen van ons land. Winnaars in 2015 waren onder andere Tweakers, Apple, Funda.nl, 24kitchen, Politie.nl, Ticketswap en Bol.com. De verkiezing wordt naast Nederland ook gehouden in Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië en India.