arrow close menu

Juryprijzen

Nieuw in 2022! De Website van het Jaar Juryprijzen.

Inschrijvingen zijn gesloten. Deelnemen aan de Website van het Jaar Juryprijzen is dit jaar helaas niet meer mogelijk. Heb je een case ingediend? Op 5 oktober maken we de genomineerden bekend.

Wat zijn de Juryprijzen?

De Juryprijzen zijn prijzen in diverse categorieën, speciaal voor webteams en uitgereikt door een ervaren vakjury.

Waarom de introductie van Juryprijzen?

Terwijl de publieksprijs naar de grootste en meest gewaardeerde website gaat, kijkt de jury vooral naar het harde werk achter de beste sites. Hierbij staan kwaliteit en talent centraal.

Categorieën

In 2022 maken webteams kans op een prijs in drie categorieën:

Beste in UX

Navigeren bezoekers moeiteloos en intuïtief door de website heen? De jury beoordeelt in deze categorie op innovatie in UX, effectiviteit, relevantie en een people-centric design.

Beste in visual design

In deze categorie kijkt de jury naar visueel ontwerp. Er wordt beoordeeld op esthetiek, effectiviteit, functionaliteit en het succesvol inspelen op emoties.

Beste in technische prestatie

In deze categorie beoordeelt de jury op innovatie in techniek, complexiteit, snelheid, toepasbaarheid en gebruikservaring. Hoe benut het team alle technische mogelijkheden van 2022?

De jury van 2022

De jury van dit jaar bestaat uit de beste professionals in hun vakgebied:

Jury "Beste in technische prestatie":

Jury "Beste in visual design":

Jury "Beste in UX":

Hoe werkt het?

Alle Nederlandse webteams kunnen zich aanmelden voor de Juryprijzen.

Aanmelden kan tot en met 30 september 2022. Aan de hand van zorgvuldig opgestelde criteria worden vervolgens de genomineerden geselecteerd, die op 5 oktober 2022 bekend worden gemaakt.

Vanaf dit moment komt de jury in actie. De jury beoordeelt de inzendingen van alle genomineerden en bereidt zich voor op een jurydag op 10 november 2022, waarop de genomineerden hun inzending in een videocall mogen toelichten.

Op basis van deze toelichting kiest de jury uiteindelijk per categorie één winnaar. De bekendmaking en uitreiking vinden plaats tijdens de Website van het Jaar Award Night op 24 november 2022.

Met je team én website in de spotlights? Meld je dan snel aan!

Ook digital agencies zijn welkom

Ook digital agencies mogen zich samen met het webteam aanmelden. In het juryproces zijn het webteam en de agencies beide betrokken. Een eventuele award wordt uitgereikt aan het webteam en de agency samen en zonder dat het webteam betrokken is, kan een agency helaas geen case inzenden.