arrow close menu

Over ons

De Website van het Jaar Verkiezing is dé jaarlijkse publieksstemming voor websites en apps. Binnen 39 categorieën kiest het Nederlandse publiek de beste en populairste sites en apps op inhoud, navigatie, design en aanbevelingsintentie.

Per categorie zijn er twee publieksprijzen te winnen:


1. De Beste website en App: De website en app met de hoogste gemiddelde score op content, navigatie, design en aanbevelingsintentie.
2. De Populairste website en App: De website en app met het hoogste aantal stemmen.

De overall winnaar is de case met de beste relatieve beoordeling en mag zich Dé Website van het Jaar 2022 noemen.

De Website van het Jaar verkiezing is een initiatief van Emerce en behoort tot de grootste publieksverkiezingen van ons land.

Nieuw dit jaar: de Website van het Jaar Juryprijzen. Drie speciale prijzen, gejureerd door experts in hun vakgebied. Meer weten? Lees snel verder!

"Sinds 2005 zijn we keihard aan de slag voor fantastische deals. Elke dag de mooiste aanbiedingen voor iedereen! We zijn ontzettend blij met deze prijs. Een opsteker voor het hele team achter iBOOD", aldus Rogier van Egmond, Chief Operating Officer bij iBOOD.

Award Night
Emerce organiseert elk jaar een feestelijke uitreiking van de Website van het Jaar op een spectaculaire locatie in Amsterdam. De presentatie is in handen van een inspirerend, bekend persoon. In 2022 stond Humberto Tan aan het roer. Het was een avondvullende show met exclusief galadiner en feestelijke borrel.

Dé kans om in aangename omstandigheden in contact te komen met 400 genodigden van de grootste merken en websites, pers en branchevertegenwoordigers. Dé gelegenheid om je relaties en team te trakteren op een feestelijke avond in stijl.

De foto’s van de Website van het Jaar Award Night zijn hier terug te kijken.